Клетъчно хранене

КАКВО Е КЛЕТЪЧНО ХРАНЕНЕ?

КАКВА Е РОЛЯТА, НА КЛЕТЪЧНОТО ХРАНЕНЕ ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ?

Човешкият живот се заражда в една клетка и благодарение на клетъчното делене, човешкият организъм се разраства до милиарди клетки. Тези клетки се разпределят според функцията си и образуват съответните органи и системи. Така погледнато, може да се каже, че човек е изграден от единна система от милиарди взаимосвързани помежду си клетки.

От здравето на клетката зависи и общото здраве.

Ако клетката е гладна и недохранена, тя започва да страда.

Смисъла на храненето е да се доставят чрез храната нужните хранителни елементи на клетките в организма. Чрез сложната система от храносмилането, човешкият организъм извлича само нужните на клетката хранителни вещества.

Какво се случва обаче ако в храната няма достатъчно количество и качество от градивните елементи?

Какво се случва ако въобще няма хранителни за клетката вещества?

Да, парадоксално е в съвременния век на технологии и изобилие да се говори за бедна храна.

Индустриализацията на съвременния живот изисква и индустриално производство на храната и то за кратки срокове. Така се стига до парадокса- добре изглеждаща , ухаеща и овкусена храна, да води до клетъчно гладуване.

Това е така, защото има задоволено „ВЪНШНО” хранене, тоест на сетивата и вкусовите рецептори и незадоволено ,,ВЪТРЕШНО” хранене на клетката.

Крайно време е да се проумее, че ако могат да бъдат излъгани външните „анализатори” за преценка на качеството на храната, то анализторите на клетката не могат да бъдат излъгани.

Хубаво е и организмът ни да е удовлетворен и здрав!

Хубаво е и да сме информирани за реалността и да знаем какво да правим!

Проблемът с недостига на важни хранителни вещества в човешката храна. Създава болно поколение. Както сочат световните статистики през последните 20-30 години!

Продуктите които предлага компания Вертера, дават възможност на хората да се чувстват по-добре, да изглеждат по-добре и да водят щастлив и пълноценен живот!

Бъдете здрави! Четете, питайте! Ще се радвам да помогна!

Иван Киров: 0889687180

FB: AH-algae health/здраве с водорасли | Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *